Sla over naar de inhoud

Low and Slow TIP

Als je lekker Low and Slow wil gaan barbecueën is een “PIT hulpje” wel erg wenselijk. Deze zorg er voor dat het vuur een constante temperatuur behoud doordat deze zelf kan bepalen wanneer er even een briesje moet waaien over het vuur. Voor ons geen gedoe met WiFi of op afstand regelen van de BBQ en meer dan 300 overige digitale analyses en optie’s die wij misschien ooit zullen gebruiken.

Wij hebben bij Vuur & Rook gekozen voor de BBQ Guru Digiq DX 2. Deze heeft een Probe voor de temperatuur van het rooster en een voor de kerntemperatuur van het vlees. Daarnaast gewoon met een analoge kerntemperatuur aanprikken om zo het gehele stuk te kunnen checken geniet de voorkeur.

De BBQ Guru Digiq DX 2 is, met opties als; deksel open correctie, de vuurtemperatuur aanpassen naar de kerntemperatuur van het vlees, alarm bij minimale en maximale temperatuurwaarde, echt meer dan genoeg voor nu.


Voor de montage van de Pit Vipe  heb ik een voederbakje voorzien van vilt aan de buitenrand en een gat gemaakt voor de adapter van de Pit Vipe en ook een gat ter bevestiging in het midden van het bakje. De klinknagel in de luchtventilatie schuif (rechts achter) is vervangen met een RVS draadeind waardoor, de luchttoevoer volledig open kan blijven, het bakje er volledig overheen valt en met een bout aan het draadeind strak vastgemaakt wordt.

De andere twee luchtschuiven heb ik ook ontdaan van de klinknagel en heb hier een RVS bout en moer gebruikt om deze weer vast te zetten. Hierdoor kan ik de luchtschuiven die ik niet gebruik net iets steviger vast zetten om zo te voorkomen dat deze heel eenvoudig open gaan.


WhatsApp chat